Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Slå græs og nedsæt risiko for demens

24-04-2012
Vita Stensgård

American Academy of Neurology har netop offentliggjort resultatet af en undersøgelse, der ser på sammenhængen mellem deltagernes fysiske aktivitet og udviklingen af Alzheimers sygdom. Gennemsnitsalderen for deltagerne i undersøgelsen er 82 år og resultatet viser, at selv for ældre er det vigtigt at fortsætte med at leve et aktivt liv:

- Vi har længe vidst, at fysisk træning nedsætter risikoen for at udvikle en demenssygdom, siger Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen – det nye er, at også daglig fysisk aktivitet som havearbejde og rengøring, ja selv opvask, ser ud til at nedsætte risikoen.  Også selvom man er fyldt 80 år.

Forskning i demenssygdomme viser også, at selv om man har fået en demenssygdom, kan motion og sociale aktiviteter bremse udviklingen af sygdommen.

- Så vi kan slå fast: Drop fjernbetjeningen og kom op af sofaen. Lev et aktivt liv, støt demente i at være selvhjulpne så lang tid som muligt og tilbyd aktiviteter for demensramte ude i kommunerne, siger direktør Nis Peter Nissen.

Alzheimerforeningen tilbyder selv aktiviteter til demente gennem Alzheimerforeningens Aktiv Højskole og feriekurser og støtter økonomisk demente i at kunne leve et aktivt liv. I samarbejde med Arvid Nilssons fond uddeler Alzheimerforeningen 300 legatportioner à 10.000 kroner.

 - De nye forskningsresultater understreger, hvor vigtigt det er at være aktiv, siger Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen – Vi er derfor glade for, at vi kan give demente et økonomisk skulderklap, der kan motivere mennesker med en demenssygdom til at forblive aktive.

Læs mere om undersøgelse her:

http://www.aan.com/press/index.cfm?fuseaction=release.view&release=1063

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120418203530.htm

http://www.alzheimers.org.uk/site/scripts/news_article.php?newsID=1185v