Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Links

Informationer om, hvordan du kan få hjælp
Her er oplysninger om institutioner og organisationer, der blandt andet tilbyder rådgivning for demente og pårørende.

Navn Type af hjælp

Alzheimerforeningen Løngangstræde 25, 4. sal 1468 København K
Tlf: 39 40 04 88
Email: post@alzheimer.dk

Web: www.alzheimer.dk

Alzheimerforeningen er en medlemsorganisation, der har til formål at sikre bedre vilkår for demente og deres pårørende. Vi rådgiver, informerer og støtter forskning i demenssygdomme. Alzheimerforeningen driver Demenslinien, en telefonrådgivning, se nedenfor.

Information

Alzheimer's Disease International 64 Great Suffolk Street, London, SE1 0BL, UK
Web: www.alz.co.uk

Alzheimer's Disease International (ADI) er en paraply-organisationen for Alzheimerforeninger rundt om i verden. På siden findes links til alle Alzheimerforeninger. Hjemmesiden er på engelsk.

Information

Begravelsesguiden.dk Email: kontakt@begravelsesguiden.dk

Web: www.begravelsesguiden.dk

På begravelsesguiden.dk kan du finde alle de oplysninger, du skal bruge i forbindelse med en begravelse. Begravelsesguide.dk samarbejder med en række landsdækkende hjælpeorganisationer, der sikrer en høj kvalitet af indholdet på hjemmesiden.

Oplysning/information

Cyberkirken Web: www.cyberkirken.dk

I cyberkirken kan du samtale med præster og andre besøgende i cyberkirken. Her finder du bla. chatrummet den åbne kirkedør, du kan få sjælesorg via e-mail og du kan tænde et lys eller skrive en bøn.

Internetrådgivning, brevkasse og chat

Demens Caféen, Århus Kommune Tlf: 86 11 00 26 eller 51 57 60 56
Web: www.aarhuskommune.dk/demenscafe

Demens er en sygdom, som også yngre mennesker kan få - derfor har Århus Kommune oprettet Demens Caféen. Et anonymt oplysnings-, rådgivnings-, samværs- og støttecenter for mennesker med demens, for deres familie, venner og andre.

Rådgivning

Demenskontakten Nordre Jernbanevej 13 C, 3400 Hillerød
Web: www.demenskontakten.dk

Hensigten med Demenskontakten er at formidle kontakt, støtte, rådgivning samt tilbud om fritids- og aktivitetstilbud til personer med tidlig demens. Også familie og venner til personer med demens vil her kunne finde tilbud om støtte, undervisning, mødesteder etc.

Internetrådgivning, chat og debat

DemensKoordinatorer i Danmark Jernbane Allé 54, 3. sal, 2720 Vanløse
Tlf: 38 77 01 66
Email: info@demens-dk.dk

Web: www.dkdk.launch-it.dk/

DemensKoordinatorer i DanmarK, DKDK, er en landsdækkende interesseforening for medarbejderere, der arbejder koordinerende i forhold til borgere med demenssygdomme og som beskæftiger sig med demensproblematikker. Foreningen afholder bla. et årskursus, afvikler demensferie og udsender et nyhedsbrev 4 gange årligt.

Information

Demenslinien Tlf: 58 50 58 50
Email: demenslinien@alzheimer.dk

Web: www.alzheimer.dk
Åbningstider: alle hverdage kl. 9.00-15.00
Demenslinien er en telefonisk rådgivning i alle spørgsmål om demens. Dine opkald besvares af erfarne fagpersoner. Demenslinien drives af Alzheimerforeningen.

Telefonrådgivning

Demensportalen Videnscenter for Demens, Østre Allé 91, 9000 Aalborg
Tlf: 98 77 10 50
Web: www.demensportalen.dk

Demensportalen er en hjemmeside lavet af Videnscenter for demens i region Nordjylland. Her kan borgere, personer med demens, pårørende og fagpersoner få information om demens gennem blandt andet undervisningsforløb, kompetanceudvikling, kvalitetsudvikling og udviklingsprojekter.

Information

DepNet.dk Grevinde Danners Palæ Skodsborg Strandvej 113 DK-2942 Skodsborg
Tlf: 45 56 01 40
Fax: 45 56 01 45
Email: info@depnet.dk

Web: www.depnet.dk

DepNet.dk er et samlingssted på internettet, hvor mennesker berørt af depression og relaterede sygdomme kan mødes og udveksle erfaringer samt hente viden og hjælp. Hjemmesiden indeholder bl.a. information om depression, en brevkasse hvor eksperter svarer på spørgsmål, en dagbog, en chat og en ugentlig chat med eksperter.

Internetrådgivning, brevkasse og chat

EGV Fonden Øster Farimagsgade 5, Postbox 2099, 1014 København. Besøgsadresse: (Det gamle Kommunehospital) Indgang fra Bartholinsgade 6, Bygning 24, opgang Q, 1
Tlf: 35 32 67 18
Email: egv@egv.dk

Web: www.egv.dk
Åbningstider: Kontoret er åbent kl. 9-14.
EGV er en forskningsorienteret, humanitær fond. Fonden bidrager til at forbedre vilkårene for dårligt stillede gamle mennesker i Danmark ved at yde økonomisk og social hjælp til enkeltpersoner og ved at støtte forskning og udviklingsarbejde. EGVs aktiviteter er finansieret af formuens afkast samt arv og gaver fra mennesker, der gerne vil være med til at gøre noget for socialt og økonomisk dårligt stillede gamle i Danmark.

Fond

Folkekirken Web: www.folkekirken.dk

Søger du en at tale med? En af folkekirkens vigtigste opgaver er at være der for dem, der har det svært. Der er rigtig mange, der har tid til at lytte og tale med dig. Præster er uddannet til sjælsorg og samtale, og mange frivillige stiller sig også til rådighed på nettet, i telefonen eller ansigt til ansigt.

Internetrådgivning og personlig samtale

Gerontologisk Institut Gerontologisk Institut, Tornebuskegade 7, I., 1131 København K
Tlf: 39 40 10 10
Email: geroinst@geroinst.dk

Web: www.geroinst.dk

Gerontologisk Institut driver forskning indenfor alderdom og aldring og forsøger at skabe bedre vilkår for ældre. Informationen henvender sig fortrinsvis til professionelle, men kan læses af alle interesserede.

Information

Livslinien Tlf: 70 20 12 01
Web: www.livslinien.dk
Åbningstider: Alle dage fra kl. 11 - 23.
På Livslinien kan du tale med personer, hvis du føler dig trist og har brug for en, som både har tid og lyst til at lytte til dig.

Telefonrådgivning. Netbrevkasse.

Nationalt Videnscenter for Demens Nationalt Videnscenter for Demens, Rigshospitalet, afsnit 7661, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø.
Tlf: 35 45 76 61
Fax: 35 45 53 23
Email: vide@rh.regionh.dk

Web: www.videnscenterfordemens.dk

Videnscentret skal understøtte den sundhedsfaglige udvikling inden for demensområdet i Danmark. Det har tre arbejdsområder: Hukommelsesklinikken, forskning og udvikling samt vidensformidling og uddannelse. Videnscentret ligger på Rigshospitalet.

Information

Rådgivnings- og Kontaktcenteret for demensramte og pårørende Kallerupvej 58, 5230 Odense
Tlf: 66 19 40 91
Email: kallerupvej@post.tele.dk

Web: www.demensramt.dk

Rådgivnings- og Kontaktcenteret tilbyder rådgivning og information for demensramte og deres pårørende. Der er omkring 30 frivillige medarbejdere knyttet til centeret. På hjemmesiden kan du blandt andet læse om centerets støtte og aktivitetstilbud til til demensramte, pårørende, ægtepar og fagpersoner. Derudover har centeret en net avis, som er produceret af frivillige og demensramte www.alzheimer-avisen.dk/

Rådgivning og information

Servicestyrelsen Servicestyrelsen Edisonsvej 18, 1., 5000 Odense C
Tlf: 72 42 37 00
Email: servicestyrelsen@servicestyrelsen.dk

Web: www.servicestyrelsen.dk

Servicestyrelsen er involveret i en lang række projekter på demensområdet, som du kan læse nærmere om på deres hjemmeside. Servicestyrelsen er en udviklings- og rådgivningsvirksomhed for det sociale serviceområde. Informationen henvender sig særlig til professionelle, men kan læses af alle interesserede.

Information

Stress Foreningen Kastetvej 15, 9000 Aalborg
Tlf: 60 40 70 26
Email: info@stressforeningen.dk

Web: www.stressforeningen.dk
Åbningstider: Man og ons 11-14.
Stress Foreningen blev dannet i 2005 med det formål at forebygge og afhjælpe stress. Foreningen tilbyder gratis hjælp til mennesker ramt af stress, pårørende, venner og kolleger. Herunder gratis og anonym personlig og telefonisk rådgivning, selvhjælpsgrupper, foredrag og mulighed for at stille spørgsmål i et debat forum.

Telefonrådgivning og debatforum

Syddjurs demenslinie Tlf: 87 53 56 85
Åbningstider: Man, tirs, ons, fre 11-12, tors 17-18
På Suddjurs demenslinie kan du ringe og tale med en demenskonsulent, og få vejledning og information demens, hvilke tilbud der findes i Syddjurs Kommune indenfor pleje, omsorg, aktiviteter, aflastning og boliger mm. Linien svarer både opkald fra patienter, pårørende og professionelle.

Telefonrådgivning

Unge og sorg Tlf: 70 20 99 03
Web: www.ungeogsorg.dk
Åbningstider: Man - tors 17 - 21
Er du ung pårørende i alderen 16-28 år kan du på denne telefonlinie tale med en ung, der selv har kendt til alvorlig sygdom og sorg.

Telefonrådgivning