Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Brevkasse

Spørgsmål indsendt 24. oktober 2006

Emne: demens og aktiviteter

Jeg arbejder i et dagcenter og har fået tildelt ansvaret for flere grupper med demente mennesker. Jeg mangler eksempler på helt konkrete indendørs aktiviteter. Vi arbejder med reminicens,spil hjernegymnastik, sang og bevægelse. Jeg mangler som sagt bare nogle helt konkrete ideer, som jeg kan arbejde videre med.


Svar fra DemensNet

Hej til dig som arbejder på et dagcenter.

Det lyder til at du allerede har mange gode ideer til indendørsaktiviteter.
Da du bl.a har reminiscens som en aktivitet, kan du evt. udbygge dette ved, at hver gruppedeltager arbejder med at nedskrive sin egen livshistorie.

Når du kender til deltagernes livshistorie, vil du her kunne hente inspiration til forskellige aktiviteter. I kan eventuelt køre nogle emner, som fx landbrug. Her skal du skaffe materiale, bøger, kataloger over landbrugsmaskiner, tidsskrifter som oplyser om mælkeydelse og drægtighedsperioder etc. Hvis emnet er gymnastik, må du søge efter billeder, dragter og sange, der blev brugt ved opvisninger etc.

Du kan også lade dig inspirere af de aktiviteter, mennesker ofte har i hverdagslivet. Fx kan I sylte rødbeder, koge marmelade, lave småretter, kryddersnapse o.l. I kan klatvaske, hænge til tørre og stryge. I kan save brænde og stable det. (Kan godt lade sig gøre indendøre).
En stor træblok, hvor mænd kan konkurrere om at slå søm hurtigst i.
Bolchefremstilling er også en mulighed. Oplæsning, eventuelt af poesibøger. (Kan lånes på biblioteket). Gamle lege kan også være en god aktivitet.

Bogen: "Familiens bog om lege og traditioner" (biblioteket) byder på mange små og lettilgængelige lege, som har været kendt for dagens ældre.

God fornøjelse.

Mette Søndergaard
Ergoterapeut

Svaret blev lagt på DemensNet 31. oktober 2006