Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Brevkasse

Spørgsmål indsendt 7. juni 2019

Emne: Pårørendes opgaver

Min søster er efter mindre brand i sit hus blevet visiteret til plejeboligr. Jeg er eneste pårørende og vil gerne hjælpe, men er blevet overvældet over de mange opgaver, det forventes, at jeg klarer: Forholde mig til forsikring, udvælge møbler til plejeboligen, flytning, banken, hussalg, købe tøj, sørge for fodterapeut. Naturligvis i samarbejde med min søster, men det gør det jo ikke nemmere.

Jeg har aldrig haft et nært forhold til min søster, og jeg bor 50 km væk. Jeg føler det nærmest uoverskueligt. Jeg er alene, har ingen til at støtte mig. Er det bare mig, der er en pivskid?Vh. En ulykkelig søster


Svar fra DemensNet


Nej, du er ikke en pivskid - og nej, du er bestemt ikke den eneste pårørende, som synes, at det er en meget stor opgave at stå for indflytning på plejehjem.

Det er vigtigt at huske på, at ikke alle har en pårørende, og der lykkes det alligevel. Så – det er vigtigt, at du overvejer, hvad du kan magte at stå for, og at du melder det ud på plejehjemmet. Hvis det ikke dækker behovet, må det overvejes at søge en værge til din søster. Plejehjemmet/ kommunen kan stå for ansøgning af værgemål.

Jeg vil anbefale dig at ringe til Demenslinien på 58505850 for en uddybning.
Med venlig hilsen

Else Hansen,
Demensfaglig rådgiver


Svaret blev lagt på DemensNet 11. juni 2019