Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Brevkasse

Spørgsmål indsendt 8. januar 2018

Emne: Har min mor lavet et testamente?

Hej
Jeg er kun økonomisk værge for min mor. Da hun er nået et stadig med hendes Alzheimers, hvor jeg er blevet spurgt om, hvor vidt jeg ønsker genoplivningsforsøg såfremt hun får et ildebefindende, er jeg samtidig også begyndt at tænke på at forberede hendes bortgang så jeg ikke skal stresse over det når det pludselig sker.
Et af de spørgsmål der så har rejst sig er: Hvordan finder jeg ud af om min mor har lavet et testemente - sine sidste ønsker?
Jeg er ved at finde et gravsted på vores lokale kirkegård. Men hvad hvis hun har ønsket sig noget helt andet?
Skal jeg bare kontakte en advokat for at finde ud af om hun har lavet et testamente? Og kan man i så fald få oplyst dele af det (vedr. hendes begravelse/bisættelse)?
På forhånd tak.


Svar fra DemensNet

Kære spørgsmålstiller

Hvis din mor kan underskrive en fuldmagt, så kan du via den lokale skifteret får udleveret en kopi af et evt. testamente.
 
Du kan tillige henvende sig hos den lokale bedemand og få oplyst, om der er oprettet ”min sidste vilje” som bedemændene opretter vedr. ens ønsker til begravelse m.m.

Med venlig hilsen

Poul Jost, Advokat
----------------
Besked fra Demensnet redaktør: Husk at du også kan ringe til Demenslinien på tlf. 58 50 58 50. Der er åbent mandag til fredag kl. 9-15. Det er gratis og du kan være anonym. Her sidder demensfaglige rådgivere klar.

Svaret blev lagt på DemensNet 11. januar 2018