Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Læs blog

mister demente deres smags og lugtesans?

Et indlæg i "kan det sammenlignes?? "
Skrevet af emma 15. juni 2014 21:54

Mig og en kollega, snakkede forleden dag om demente, de enlig stadig havde deres smags og lugtesans til og kunne nyde maden. Vi kunne ikke helt blive enig. Jeg troede nemlig at det var noget at gøre med hvor langt inde i sygdommen de var, men jeg kunne ikke helt bide mig skarp. Kan i hjælpe? :)


 

Kommentarer fra andre brugere :

Bliver begge de dele ikke dårligere alene med alderen? Jeg ved ikke, om demensen spiller ind - men jeg har bemærket at min mors lugtesans er stærkt forringet. Jeg tillagde det egentlig mere hendes 74 år, end hendes Alzheimer...

Skrevet af  TineAalb, 18. juni 2014 16:21

jeg ved godt at den biologiske aldringen, gør at sanserne bliver dårliger, hvis man ikke stimulere dem, men jeg tænkte på om dementen spillede ind? :)

Skrevet af  emma, 22. juni 2014 12:47

jeg har kigget lidt rundt på nettet for har tænkt på det samme gennem årene. fandt noget der handlede generelt om tabet af smags- og lugtesans og der stod en masse mulige årsager, og nedenunder var der nævnt forskellige sygdomme som kunne forårsage det, bl.a. Alzheimers..
så ud fra det, så ja, så mister demente deres sanser pga. sygdommen, men nok også generelt af alderen. :)

Skrevet af  datter89, 8. september 2014 10:57

Hej kære venner! I en bog om Alzheimer stor der, at et tegn på sygdommen er, at smags- og lugtesansen svækkes, så den faktisk er væk. Så indrette sansehaver for alzheimerpatienter har ikke noget formål. Måske lugter de til en blomst og siger Ah..., men nok kun for at gøre, som vi andre gør? Min svigerinde i Virum er meget dygtig til at lave fin velsmagende mad, men hun kan ikke selv smage og lugte, og det er hun ked af, men hun ved, hvordan man laver god mad fra sit lange liv. Hun er 89 nu og bor i eget hus, men med elendige ben, så det er ikke Hr. Alzheimer, der har taget hendes sanser. God appetit kære læsere her! Hej fra CKC.

Skrevet af  CKC, 16. september 2014 21:26