Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Læs blog

Søger demensramte, der får afslag på ældrebolig og transporthjælp

Et indlæg i "Demensramte der bliver fastholdt i hjemmet"
Skrevet af Mathias 17. maj 2016 14:42

Hej alle Jeg er journaliststuderende ved Syddansk Universitet. Jeg skriver her, fordi jeg er blevet gjort opmærksom på, at der for nogle eksisterer et mismatch, imellem hvad man som demensramt har brug for, og hvilke muligheder man bliver tilbudt. Min egen morfar, der har begyndende demens, har søgt om at få en ældrebolig, samt hjælp til transport, da han bor et isoleret sted, ikke kører bil, og ellers bare sidder derhjemme. Han fik afslag på begge dele. Hvis han havde været fysisk handicappet, havde det været lovpligtigt at acceptere i hvert fald ansøgningen om hjælp til transport. Jeg søger derfor, sammen med min makker, folk der står med samme problem, eller pårørende til en, der har dette problem. Jeg ville være meget taknemmelig, hvis der var nogen der vendte tilbage. Kontaktoplysninger følger herunder. Håber, at der er nogen der vil hjælpe. Med venlig hilsen Mathias Falkengaard Journaliststuderende ved Syddansk Universitet Mobil: 50943671 Mail: Mafal15@student.sdu.dk


 

Kommentarer fra andre brugere :

Hej Mathias.

Måske skriver jeg for sent?
Min mor på 92, der bor i Odense, er netop i den situation, at hun nu er så dårlig af Alzheimer og gerne vil på plejehjem, da hun ingen
pårørende har på Fyn, som kan hjælpe hende længere og hun gerne vil tættere på familien.
Odense kommune synes hun er for god, men vi (hendes datter i Nordsjælland og hendes søn i Jylland), kan ikke længere handle det hun mangler, da hun ikke opdager at hun mangler mælk, rugbrød og bleer, før hun har brugt det sidste og der er flere dages leveringstid, når vi så bestiller varer til hende.
Hvis Odense kommune ville visitere hende til plejebolig, ville vi have hende til vores hjemkommune, så vi har hende i nærheden og kan hjælpe.
Hun vil således også kunne få mere besøg af børnebørn og oldebørn, som hun nu kun ser sjældent.

Håber din morfar har fået mere hjælp, da det er lang tid siden du skrev dit indlæg. Håber at høre om dine erfaringer inden for visitering til plejehjem.

Venlig hilsen Anni

Skrevet af  Anole, 17. januar 2017 11:50

Kære Anni

Jeg har først netop set din kommentar.

Kan jeg måske få et mobilnummer eller en e-mail, som jeg kan svare dig uddybende over?

Med venlig hilsen

Mathias Falkengaard

Skrevet af  Mathias, 26. januar 2017 17:27