Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Læs blog

Pårørende til demens

Et indlæg i "Pårørende til demens "
Skrevet af Kasperfink 31. oktober 2018 14:43

Hej alle sammen, Dette er mit første indlæg på demensnet.dk, så jeg vil lige starte med at præsentere mig selv. Mit navn er Kasper Fink Nielsen, jeg er 32 år, og har netop lige fået en dejlig datter, Marie. Jeg skriver til jer fordi at jeg har en mor, som har haft hjerne sygdommen Alzheimer i et lille års tid nu. Det startede med at vi langsomt kunne fornemme at hun begyndte at glemme de mest basale ting som at låse hoveddøren, hente sit barnebarn osv. Efter et stykke tid, blev vi enige om, at sende min mor til lægen, hvor hun blev diagnoseret med Alzheimer. I starten gik det meget langsomt ned ad bakke, men efter hun har haft diagnosen i et lille års tid, er hendes hukommelse blevet rigtig dårlig. Jeg frygter, hvornår hun glemmer os. Jeg synes det er rigtig hårdt at være pårørende til en person, der har demens, og jeg ville høre om, i havde nogle gode råd til at håndtere situationen bedre? Jeg forsøger at bruge alt den tid, jeg har til rådighed på min mor. For eksempel har jeg taget et lån hos Fair-laan, klik her.  for at tage på en dejlig ferie med min familie. Jeg ved ikke om, dette er den mest optimale løsning. Jeg håber nogle af jer vil dele lidt ud af jeres råd omkring det med at være pårørende til demens. Med venlig hilsen Kasper.


 

Kommentarer fra andre brugere :

Hej Kasper.
Velkommen til DemensNet.dk
Indrømmet, synes jeg, at det er lidt svært at byde ind med en særlig velkomsthilsen her, da anledningen for din tilslutning til DemensNet udspringer af et mindre glædeligt livsvilkår. Nemlig at din mor har demenssygdommen Alzheimers sygdom. En uhelbredelig sygdom, som jeg fornemmer, at alle pårørende gerne vil være foruden ...

Når DET er sagt, så er jeg sikker på, at du her kan høste andre pårørendes erfaringer, finde trøst, glæde og omsorg. Her kan du få svar på nogle af livets udfordringer med demens tæt inde på livet.

Tillykke med din datter Marie. Mon ikke hun bringer dig og din familie megen glæde og smil og latter. Den måske bedste medicin, når vi står som pårørende og ser magtesløse på, hvordan vores kære mister sig selv bid for bid og forsvinder ind i glemslens tåger.

ALT det bedste til dig og din mor. Måske en dag hun glemmer dig - men husk du glemmer aldrig hende.

Du efterlyser råd omkring det at være pårørende - i den forbindelse er du velkommen til at kigge ind på min hjemmeside: www.dattertildemensramt.dk - Måske du kan finde inspiration, input og idéer til at tackle livet som pårørende.

Mange hilsner og gode tanker fra
Henriette
Forfatter til bogen: "Når mor har demens - en fortælling om sorg, glæde og angst"


Skrevet af  Optimisme, 2. november 2018 14:26