Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Læs blog

Behagelig rejse med demente

Et indlæg i "nyblog"
Skrevet af Halfdantimm 19. april 2016 13:42

Hej alle Det er mit første indlæg på Demensnet.dk - og jeg håber, I kan hjælpe mig videre. Som pårørende - en mormor med demens - har jeg oplevet sygdommen. I dag arbejder jeg med https://www.billigeflybilletter.dk/ - en rejsesøgemaskine. Her vil jeg gerne skrive en artikel om rejse med demente familiemedlemmer. Derfor håber jeg, I vil give mig jeres bedste tips som pårørende til, hvordan det er muligt at sikre en god og behagelig rejse, demens til trods. Det kan være hvordan I klarer at transportere medicin, hvordan I får mest ud af dagen, hvad I gør for at sikre en fleksibel ferie og meget mere. Jeg glæder mig meget til at læse jeres svar. Artiklen vil blive udgivet her: https://www.billigeflybilletter.dk/emne/blog/ - Jeg opdaterer tråden her, når det sker. Halfdan


 

Kommentarer fra andre brugere :

Hej Halfdan

Det er ikke nemt at give et svar, for det afhænger meget af den dementes tilstand, om det er ægtefælle eller som i dit tilfælde forælder eller bedsteforælder og mange andre ting.
Men grundlæggende tror jeg, man skal skabe en rejse, hvor alle føler sig trygge og hvor alle får en oplevelse.

Det duer ikke at slæbe den demente med ud på oplevelser, de ikke bryder sig om, og det duer heller ikke, at du sidder hjemme ved poolen på hotellet hele tiden,fordi det har den demente det bedst med.

Min hustru har haft diagnosen i 5½ år nu. Vi har altid rejst meget og er fortsat med det efter min hustru fik Alzheimers, både korte ferier og lange ture af flere måneders varighed.

Og så tilpasser vi ferien efter min hustrus sygdom. Vi har tidligere rejst meget rundt og overnattet mange forskellige steder. Det kan hun ikke længere overskue og bliver meget forvirret, så nu bor vi det samme sted og tager så på dagture ud derfra.

Jeg har dykket i næsten 30 år, imens har min hustru så lavet noget andet. Den går ikke længere, hun kan ikke være alene en halv eller hel dag. Så nu tager jeg kun på dykkerture, hvor vi sejler ud med båd og hvor min hustru kan være med.

Så det handler om at tilpasse rejsen efter omstændighederne og se på hvilke muligheder, der er.

Angående medicin, så tager vi rigeligt med og tager det med i håndbagagen og har ikke oplevet nogen problemer overhovedet. En enkelt gang havde vi fået for lidt medicin med( donepzil), men besøgte så bare en lokal læge, som straks skrev en recept til os. Det var på Filippinerne, så selv i det, som nogen betragter som "langt væk", kan man få alzheimermedicin.

Per

Skrevet af  pervoight, 21. april 2016 14:03