Kun ved hjælp af bidrag kan vi fortsætte og styrke arbejdet med Demensnet.

Læs blog

Hvordan vil i have det som pårørende??

Et indlæg i "Ønsker hjælpe til hvodan i vil have det som pårøende"
Skrevet af ChristineB 26. september 2013 15:41

Jeg hedder Christine og 20 år, er elev som socail og sundhedsassistent og er ved at lave et stor projekt omkring samarbejde mellem pårørende og plejepersonalet. Om hvordan det er at være pårørende til en dement som bo på et plejehjem eller demens afsnit. Jeg vil gerne høre jeres mening og oplevelser, om hvordan i oplever samarbejdet mellem jer som pårørende og personalt? Hvordan ville i ønske samarbejdet var ude på bostederne? Hvad er godt der ude og hvad kunne blive bedre? Føler i jer velkommende og bliver i infomeret om hvad der sker på plejehjemmene eller demens afsnittene? Skal der gøres noget om og hvis ja hvordan skulle det så være? Håber jeg får nogle god svar, og i skal vide at det kommer med i min opgave men i vil selvfølgelig være anonyme kilder. Tak på forhånd (:


 

Kommentarer fra andre brugere :

Hej Christine B
Det er store spørgsmål du stiller.
Jeg vil gerne svare på dem, men skal lige tænke over det og have printet dine spørgsmål ud.
Vender tilbage
Arnica

Skrevet af  arnica, 29. september 2013 17:10

Hej
Jeg er en kvinde på 48 som lige har måtte hjælpe min mor på 85 år på plejehjem. Det vil således også sige, at jeg har 1½ måneders erfaring i forholdet til det samarbejde jeg har med personalet på det sted, hvor mor nu bor.
Stedet er lille - 3 afdelinger med hver 7 beboere og i landlige omgivelser som mor gerne ville. Der er knyttet 2 kontaktpersoner til mor og dem fik mor og jeg præsenteret med det samme - og endda før mor flyttede ind. Vi pårørende føler os meget velkommen. Jeg kan til en hver tid komme til dem. De lytter og tager sig tid. De forsøger også på at hjælpe mor på bedste vis. Mors demens udarter sig så hun godt kan blive vred og ofte regrediere hun ofte. Mor har desværre også mange fysiske problemer, hvor det er vigtigt at plejepersonalet professionelt tager sig af hende.
Som jeg ser det er det yderst vigtigt at personalet og de pårørende har en tæt kontakt. De pårørende kender personen fra før vedkommende blev dement. Samtidig er det også vigtigt for at bevare kontakten mellem den pårørende og den demente at der er nogle rammer, hvor alle er trygge og føler det er rart og man er velkommen.
Der hvor mor er, er vi pårørende velkommen til at spise med (mod betaling naturligvis), men også dette er en måde til at bevare kontakten. Det vil vi pårørende jo også gøre, hvis mor stadig boede i egen bolig.
Samtidig er der møde mellem personalet, den demente og de pårørende ca. hver 2-3 måned.
Der er altså mange ting som der allerede er gjort på det sted min mor bor.
Der er også mange praktiske ting som de pårørende skal/kan hjælpe med i dag. Jeg er derfor sat på som primær kontaktperson i familien, så personalet ikke skal kontakte hele familien, men kun mig.

Håber du kan bruge mine skriblerier i din opgave. God fornøjelse!
Ilaga

Skrevet af  Ilaga, 1. oktober 2013 20:23